Doctor Ariënslaan 90c,
4761 EP Zevenbergen
Maandag t/m vrijdag:
8:00 – 17:00
Praktijknummer:
0168 – 32 41 62
Telefonische bereikbaarheid
8:00 – 10:00 + 10:30 – 12:00
E-mailadres:
info@praktijktweehoog.nl
Bij spoed bel:
0168 – 32 41 62 en kies 1
Locatie
Per maart 2023 zijn wij verhuisd van Neerhofstraat 5 naar Doctor Ariënslaan 90c te Zevenbergen, naar Gezondheidscentrum Het Kompas.
Het zorggebied van onze praktijk betreft de woonkernen Zevenbergen en Langeweg (in de Gemeente Moerdijk) en het omliggende landelijke gebied onder de A17 en ten westen van de A16. Alleen in dat gebied kunnen wij in geval van spoed de landelijke aanrijdtijd garanderen. Buiten dit gebied is dat helaas niet mogelijk.
Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak op het spreekuur bij één van de huisartsen, bij de praktijkondersteuner of bij de assistente kunt u op werkdagen tussen 8.00 uur en 10.00 uur bellen met telefoonnummer 0168 – 32 41 62. De assistente maakt dan in overleg met u een afspraak. Dit kan voor dezelfde dag zijn, maar het kan ook voor dagen of weken later.
Een afspraak duurt 10 minuten en is bedoeld voor één persoon en één klacht. Indien u denkt meer tijd nodig te hebben of indien u met meerdere personen komt, overlegt u dit dan met de assistente. Zij kan er dan rekening mee houden in de agenda. Belt u alstublieft tijdig af, wanneer een gemaakte afspraak niet door kan gaan.
Er is geen speciaal telefonisch spreekuur. Wel kunt u uw vraag voorleggen aan de assistente. Vaak kan zij uw vraag direct beantwoorden, soms na overleg met de dokter. In bepaalde gevallen kunt u de assistente vragen of de dokter u wil terugbellen.
Als u thuis bezocht wilt worden, verzoeken we u dit voor 10.00 uur aan te vragen. Huisbezoeken zijn bedoeld voor mensen die om een medische reden niet naar de praktijk kunnen komen. De praktijk biedt betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden.
Voor eerste hulp (verwondingen, verbrandingen, etc.) kunt u altijd direct terecht. Als u eerst even belt, houden wij rekening met uw komst.
Spoedgevallen
Wanneer u met spoed medische hulp nodig heeft, belt u 0168 – 32 41 62 en kiest u optie 1. Dit nummer geldt alleen tijdens praktijktijden van 8.00 tot 17.00 uur. Als er sprake is van levensgevaar, dan kunt u het best eerst 112 bellen. Daarna belt u ons. Voor eerste hulp (verwondingen, verbrandingen, etc.) kunt u altijd direct terecht. Als u eerst even belt, houden wij rekening met uw komst.
Twijfelt u of het om een spoedgeval gaat? Op www.thuisarts.nl en www.moetiknaardedokter.nl kunt u zien of het nodig is om met spoed een arts te raadplegen voor uw klacht.
Twijfelt u nog steeds of uw situatie een spoedgeval is? Bel dan 0168 - 32 41 62
Bloed prikken
Op de begane grond van Doctor Ariënslaan 90 bevindt zich een bloedafname locatie van Star-SHL. Openingstijden en andere bloedafnamelocaties van Star-SHL vindt u hier.
Verzoekt uw specialist om bloedafname? Dan is het meestal beter om in het ziekenhuis bloed te laten prikken, zodat de uitslagen zichtbaar zijn in het computersysteem van uw specialist.
We nodigen u uit om gebruik te maken van MijnGezondheid.net (MGN). Op dit portaal krijgt u via een beveiligde verbinding inzage in delen van uw medische dossier van de huisarts en uw medicatie. Ook BENU apotheek Zevenbergen werkt met MGN. Iedereen boven de 16 jaar die ingeschreven is bij onze praktijk kan deelnemen.
Om in te loggen op MGN heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig.
Online vragen stellen
Inzage medisch dossier
Medicijnen bestellen
24/7 inzicht in uw zorgzaken
Afspraken maken met uw huisarts
Herhaalrecepten
Voor het aanvragen van herhaalrecepten bieden wij u twee mogelijkheden
- U kunt uw aanvraag voor een herhaalrecept zelf online doen via MijnGezondheidNet (MGN).
- U kunt uw aanvraag inspreken op het bandje van de receptenlijn: 0168 – 32 41 62, keuze 2. Dit kan 24 uur per dag. Noemt u na de pieptoon duidelijk:
- Uw naam
- Uw geboortedatum
- De naam van uw medicijnen zoals vermeld op het etiket (zonder de doseringen)
- Of de medicijnen bezorgd moeten worden
Medicijnen die vóór 12.30 uur zijn aangevraagd kunt u de volgende werkdag na 14.00 bij de apotheek ophalen.
Wij willen goede, persoonsgerichte, huisartsgeneeskundige zorg leveren.
Dit doen wij met een vast team, zodat u weet wie wij zijn.
Wij streven naar een warme sfeer waarin u zich veilig voelt.
Voor onze medewerkers zorgen wij voor een gezonde werkomgeving
en prettige werksfeer. Het bewaken van onze grenzen is hierin belangrijk.
Medewerkers
Drs. M. de Jong
Praktijkhoudend huisarts
Aanwezig: maandag,
dinsdag en vrijdag
Drs. F. Blankert
Praktijkhoudend huisarts
Aanwezig: maandag,
woensdag en donderdag
Dr. N. van Gurp
Praktijkhoudend huisarts
Aanwezig: maandag,
dinsdag en vrijdag
Drs. E. Rosbak
Waarnemend huisarts
Aanwezig: dinsdag en
vrijdag
Drs. M. Ploeg
Waarnemend huisarts
Aanwezig: woensdag en
donderdag
Mw. I. van Tetering -
van Slobbe
Praktijkondersteuner
Aanwezig: maandag en
woensdag
Mw. E. Roth
Praktijkondersteuner
Aanwezig: donderdag en
vrijdag
Mw. N. van Hulten
Praktijkondersteuner
Aanwezig: maandag,
dinsdag en donderdag
Mw. S. van Dijk
Praktijkondersteuner GGZ
Aanwezig: woensdag en
donderdag
Manon
Praktijkassistente
Aanwezig: donderdagochtend
en vrijdag
Lisette
Praktijkassistente
Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
Robin
Praktijkassistente
Aanwezig: maandag,
dinsdag en vrijdag
Miranda
Praktijkassistente
Aanwezig: dinsdag,
woensdag en donderdag
Nina
Praktijkassistente
Aanwezig: woensdag,
donderdag en vrijdag
Nadine
Praktijkassistente
Aanwezig: maandag,
dinsdag en donderdag
Bernadette
Praktijkassistente
Aanwezig: maandag
Functies en rollen binnen de praktijk
We krijgen vaak de vraag wat de verschillende functies van onze medewerkers precies inhouden en wie nou precies waarvoor aanspreekbaar is. We leggen dit graag aan u uit.
Praktijkhoudend huisarts
De praktijkhoudend huisarts is een huisarts die tevens eigenaar is van de praktijk. Naast de medische zorg voor patiënten, zorgen praktijkhoudend huisartsen ervoor dat de praktijk goed draait.
Waarnemend huisarts
Waarnemend huisartsen werken op zelfstandige basis voor huisartsen met een praktijk. Zij zijn niet verantwoordelijk voor de organisatie en het beleid van de praktijk. Zij leveren op dezelfde wijze medische zorg als praktijkhoudend huisartsen. In onze praktijk zijn er meestal twee huisartsen die langdurig waarnemen en daarnaast zijn er af en toe verschillende huisartsen die incidenteel ondersteunen.
Praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ)
Elke woensdag en donderdag houdt een praktijkondersteuner-GGZ spreekuur in onze praktijk. Mensen kunnen door de huisarts naar haar spreekuur worden verwezen. Zij biedt ondersteuning en begeleiding bij enkelvoudige psychische klachten. Daarnaast kan zij overbruggingszorg leveren bij een lange wachttijd voor de GGZ.
Praktijkondersteuner somatiek (POH-S)
De praktijkondersteuners hebben eigen spreekuren. Zij richten zich met name op de begeleiding en behandeling van patiënten met suikerziekte (diabetes mellitus), astma/COPD en hart- en vaatziekten en doen daarnaast ouderenzorg. Zij verrichten ook longfunctieonderzoek en bieden begeleiding bij stoppen met roken.
Assistente
U kunt met praktische en medische vragen bij de assistente terecht. Zij is daarvoor opgeleid en heeft (net als een arts) beroepsgeheim. Vaak kan ze u direct uitleg geven; soms zal ze eerst met de dokter overleggen.
De assistentes hebben ook een eigen spreekuur. U kunt o.a. terecht voor:
- Urineonderzoek
- Bloedsuiker bepaling
- Bloeddrukmeting
- Wondverzorging
- Hechtingen verwijderen
- Oren uitspuiten
- Wratten aanstippen
- Injecties
- Zwangerschapstests
- Uitstrijkjes
- Administratieve vragen, rekeningen, e.d.
Praktijkjaarverslagen
Vanaf 2007 hebben we over elk jaar een praktijkjaarverslag geschreven. Deze verslagen zijn in eerste instantie bedoeld voor gebruik binnen onze praktijk om ons kwaliteitsbeleid vorm te geven. Wanneer u interesse hebt om ze in te zien, dan kunt u ze lezen als pdf-document door hieronder een jaartal te kiezen: